תחומי עיסוק

צרו קשר

הסכם הורות משותפת

הסכם הורות משותפת נחתם ומאושר בין שני צדדים המבקשים להביא ילד לעולם שלא במסגרת קשר זוגי וניהול חיים משותפים.

המדובר בכלי חשוב במציאות של ימינו בה הולך ויורד קרנו של התא המשפחתי המסורתי. לפיכך, הצדדים להסכם יכולים להיות חד מיניים או הטרוסקסואלים והם כמובן יכולים לנהל זוגיות עם בן זוג אחר שאיננו צד להסכם.   

הסכם הורות משותפת נחתם לפני הלידה ויכול להיות מובא לאישורו של ביהמ"ש לענייני משפחה לאחר הלידה. ביהמ"ש יבחן את ההסכם וייתן לו תוקף של פסק דין ככל שהוראות ההסכם עולות בקנה אחד עם טובת הילד.  

במסגרת הסכם הורות משותפת מסדירים הצדדים את כלל הנושאים הכרוכים בתכנון ההיריון והלידה, לרבות כיצד תיעשה ההתעברות (יחסי מין/הזרעה/הפריה), ביצוע הבדיקות הגנטיות, השתתפות בהוצאות הלידה, חלוקת זמני השהייה, השקפת עולם חינוכית, תשלום דמי מזונות ע"י צד אחד למשנהו, השתתפות בהוצאות חינוך ובריאות, מנגנון יישוב מחלוקות ועוד.

ככל שההסכם יהא מפורט ומקיף יותר, כך פוחת הסיכוי כי יתגלעו בין הצדדים סכסוכים קשים בעתיד, העלולים לגרור אחריהם הוצאה כספית גדולה ואף פגיעה בילד עצמו.  

ההסכם מקנה לצדדים הטבות כלכליות, מעניק להם זכויות וגם מטיל עליהם חובות, אולם בעיקר, מייצר וודאות, שהיא המרכיב החשוב ביותר עבור צדדים המבקשים להביא ילד לעולם מבלי לנהל זוגיות.

לצורך עריכת הסכם הורות משותפת ובחינת כל היבטיו, ניתן לפנות לעו"ד עיינה אונגר לטין שהיא בעלת וותק של 23 שנים בתחום דיני המשפחה בישראל.

This site is registered on wpml.org as a development site.