תחומי עיסוק

צרו קשר

הסכם ממון

הסכם יחסי ממון אמור להסדיר את מערכת היחסים הרכושית והממונית בין בני הזוג למקרה של פירוד.בני הזוג אשר טרם נישאו יכולים לאשר את נוסח הסכם ממון על מנת ליתן לו תוקף בביהמ"ש לענייני משפחה או אצל נוטריון או רשם נישואין.
בני זוג אשר נישאו זה מכבר יכולים לאשר הסכם ממון בביהמ"ש לענייני משפחה או בביה"ד הרבני בלבד ולא אצל נוטריון.

חשוב לדעת כי הסכם ממון אשר לא אושר כנדרש הינו חסר כל תוקף משפטי ולא ניתן לאכפו. הסכם ממון אשר לא אושר יכול אולי לשמש את אחד הצדדים כ"קלף" בהתכתשות משפטית כאשר אותו בן הזוג ינסה להסתמך עליו כדי להוכיח את "כוונת הצדדים דאז" לעניין חלוקת הרכוש העתידית. בכל מקרה הדבר אינו מומלץ ואם ישנו הסכם המקובל על בני הזוג אזי כדאי מאוד לחתום עליו וגם לאשר אותו כדין.
תכליתו של הסכם ממון הינו לקבוע את חלוקת הרכוש בין בני הזוג במקרה של פירוד : באילו נכסים יחול שיתוף בין בני הזוג ובאילו נכסים תחול הפרדה בין בני הזוג.

הסכם ממון הינו האמצעי היחיד אשר עומד לרשותם של בני זוג אשר מעוניינים להסדיר ביניהם את חלוקת הרכוש במקרה של פירוד, באופן שונה מזה הקבוע בחוק יחסי ממון בין בני זוג, תשל"ג (1973).
החוק חל על בני זוג אשר נישאו לאחר 01.01.1974 וקובע כי כאשר מגיעים הנישואין לקיצם אזי זכאי כל צד למחצית שווים של כלל נכסי הצדדים, לרבות : נכסי נדל"ן, מקרקעין, רכבים, זכויות כספיות כגון קופות גמל, ניירות ערך, תכניות חיסכון, זכויות פנסיה, קרנות השתלמות ועוד ועוד ..

לדוגמא, יכולים בני הזוג יכולים לקבוע כעת כי דירת המגורים אשר נרכשה או עתידה להירכש בקרוב תחולק במקרה של פירוד ע"פ יחס ההשקעות בה. כלומר אם האישה תרמה כ- 70% מערכה של הדירה אזי זכאית היא לאותו החלק במקרה של גירושין.

הסכם ממון – חשיבות סעיף כזה הולכת ופוחתת במהלך השנים בייחוד במידה ובני הזוג צוברים נכסים רבים נוספים. אך כאשר מדובר בגירושין מהירים יחסית אשר למרבית הצער נפוצים כעת בקרב מתחתנים צעירים אזי סעיף מעין זה מקבל משנה תוקף.
הסכם ממון גם יכול לקבוע שיתוף מלא בנכסים ואין כל מניעה לכך. השיתוף יכול להתייחס לנכס אחד או לכל הנכסים אשר יצברו בעתיד במהלך חיי הנישואין.
כמו תמיד גם כאן חשוב מאוד לערוך הסכם ממון אצל עו"ד מנוסה הבקי בתחום דיני המשפחה, אשר יטיב לנסח אותו באופן יעיל מאוזן והוגן לשני הצדדים. יש לזכור כי הרוח החיובית, האהבה והחיבה השוררים בין בני הזוג בטרם הנישואין עשויים לחלוף כהרף עין במקרה של משבר ובמקרה בו מעוניינים הצדדים להיפרד זה מזה. מכאן כי המדובר במסמך בעל חשיבות מכרעת העשוי להשפיע על מצבם הכלכלי של הצדדים בעתיד.
על כן מומלץ מאוד להתגבר על אי הנעימות הכרוכה בהעלאת הנושא טרם הנישואין, לערוך הסכם ממון הוגן ויעיל, לחתום עליו ולאשרו כנדרש.

לחתימה על הסכם ממון יתרונות רבים ומשמעותיים, כגון : הגנה על הצד ה"חזק" יותר כלכלית כאשר קיימים בין בני הזוג פערים כלכליים גדולים וכך מובטח למעשה כי לא מדובר בנישואין המונעים מפוטנציאל כלכלי.

הסכם ממון לעיתים גם מאזן ושומר על זכויותיו של בן הזוג השני, ה"חלש" יותר כלכלית ודואג כי בכל מקרה לא יסיים הוא את מערכת היחסים הזוגית ואת מסכת החיים המשותפת כאשר הוא חסר כל.

הסכם ממון גם מסכל את האפשרות כי אחד מבני הזוג ינסה לסחוט את משנהו, סחיטה כלכלית, כאשר מתעורר משבר בין הצדדים והצד השני מבקש להיפרד. במצב דברים שכזה היעדרו של הסכם ממון מאפשר לצד המעוניין פחות בגירושי הצדדים לנסות ולסחוט את הצד השני ולהשיג יתרונות כלכליים בלתי מבוטלים. קיומו של הסכם ממון מסכל אפשרות כזו כאשר הוא קובע למעשה את חלוקת הרכוש והזכויות הכספיות אשר צריכה להתבצע בין בני הזוג במקרה של פירוד וכך נמנעת כל אפשרות לסחיטה.


הסכמים נוספים בין בני זוג :
הסכם ממון וגירושין
הסכם שלום בית
הסכם ממון ו/ או חיים משותפים בין בני זוג שאינם נשואים (ידועים בציבור)

This site is registered on wpml.org as a development site.